När man vårdar sig själv är det alltid en fördel om man använder produkter som är lämpade ens hår, hud och allt annat man kan tänka sig behandla.

7910035-beautiful-woman-applying-cream-on-her-skin

Många produkter man hittar idag är riktade åt kvinnor, de har i allmänhet lättare att hitta både hår- och hudvårdsprodukter. Som tur är finns det faktiskt butiker som riktar sig åt män.

Håret

Fett hår – har man fett hår bör man undvika att tvätta håret varje dag, tvättar man istället bara håret var 3:e dag i kallt vatten så kommer inte talgkörtlarna att producera lika mycket fett. Man måste dock vara beredd på att det kommer att ta en tid innan denna balans återanpassas. Använd alltid ett torrt schampo när håret känns fett.

Torrt hår – för personer med torrt hår är det bäst att man använder ett fuktgivande schampo och inte gnugga in det i hårbotten, det kommer bara att skada håret. Använder man balsam är det en bra idé att kamma igenom håret innan man sköljer det.

Krusigt hår – man kan faktiskt hitta ett flertal schampon och balsam som kan hjälpa till att motverka kruset, tillsammans med en hel det stylingprodukter. Ett bra tips är att använda en silikonspray, man sprayar bara en väldigt liten mängd i håret och sedan borstar ut det.

Hud

Huden är inte alltid lika lätt att veta just vilken typ man har, därför kan man jämföra sin egen hud med denna förklaring av hudtyper.

Fet hy – personer med fet hy bör undvika oljebaserade produkter då dessa bara kommer att få huden att se ännu fetare ut.

Torr hy – har man torr hy ska man använde återfuktande produkter och hålla sig borta från alkoholbaserade produkter, dessa kommer att torka ut huden mer.

Känslig hy – naturliga produkter utan många kemikalier är bäst för personer med känslig hy, se dock till att dessa produkter inte innehåller irriterande ämnen som citrus och eteriska oljor.

Normal hy – denna hudtyp kan klara av de flesta produkter, men man bör fortfarande inte använda produkter som är riktade till personer med fet eller torr hy.

Blandhy – med blandhy ska man punktbehandla, produkter för fet hud på feta områden och produkter för torr hy på torra områden.