Att ta hand om sig på bästa sätt

På många sätt har vi här i Sverige en sjukvård att vara stolt över, även om det ibland skrivs och det kan verka som kaos på våra akutmottagningar och liknande. Svensk sjukvård är en av de bästa enligt många undersökningar. Detta innebär inte att vi inte behöver ta hand om oss och missköta våra egna liv utan det kan vara en bidragande orsak till att vår sjukvård är så bra som den är.

Att ta hand om sig på bästa sätt innebär många saker, det kan vara allt från egenvård i hemmet till att vara ute och röra på sig för att hålla i gång sin kropp och minimera riskerna som det kan innebära att vara allt för stillasittande. Sedan staten sålde ut apoteken så har det blivit betydligt enklare att hitta receptfria läkemedel och annat för den egenvård vi behöver.

Vi har ett egen ansvar att se till så att vi mår så bra som det bara går, att vara ute och röra på sig har bevisats vara bra för hälsan och att vi inte anammar detta och rör på oss mer kan ju verka konstigt. För att komma igång så kanske man behöver hjälp och stöd. När man väl kommit igång och känt effekterna av det så kan det gå mycket enklare. Det är lätt att ge upp om man känner ett motstånd och många gånger så är det bekvämare hemma i soffa.

Vi bör göra vad vi kan för att ta hand om våra liv och kroppar på bästa sätt, lycka till!