Börja ta hand om ditt ansikte idag

Enligt en undersökning som Ipsos gjorde för Kronans Apotek så är vi konstigt nog inte så bra på att ta hand om vår hud här i Sverige. Detta gäller framförallt äldre män enligt undersökningen.

De faktorer som avgör hur din ser ut är i första hand din livsstil och sedan dina gener. Även om just generna tar andra plats så påverkar de inte lika mycket som livsstilen. De största bovarna för huden är rökning och stark sol.

Olika hudtyper från person till person

Det finns massor av olika typer av hud, vissa är torra och andra är feta. Vissa har varken torr eller fet hud, här har kroppen lyckats få en balans av sig själv. Oavsett hur huden ser ut just nu så kan den snabbt försämras med tiden om du inte vårdar huden på rätt sätt. Rätt hudvård kan även förbättra hud som du kanske inte trivs med just nu. Det första steget du ska ta om du vill förbättra din hud är att ta reda på vilken typ av hud du har. Detta gör du genom att rengöra ansiktet ordentligt och sedan känna efter hur huden känns efter ett par timmar. Observera om huden ser glansig ut eller inte. Tryck lite papper mot huden. Fet hud ger fläckar på pappret. Torr hud ger inga märken på pappret. Du kan ha både fet och torr hud samtidigt, eftersom vissa delar är torrare eller fetare än andra, då har du blandad hud. Om pappret blir lite fläckigt så har du förmodligen en normal hud. Detta är en bra början för att ta reda på vilken hudtyp du har.

Rätt hudvårdsprodukt till rätt hud

När du kan din hudtyp är halva jobbet gjort. Nu är det bara att hitta rätt kräm eller produkt för just din hud. Det finns många sidor som säljer bra hudvårdsprodukter. Det går även att hitta butiker som specialiserar sig på hudvård för män på nätet. Gör dig själv och din hud en tjänst och börja vårda huden redan idag.