Att ha ett fantastiskt hårsvall är något som de flesta av oss önskar. Mycket av vår identitet sitter i håret. Om det börjar tunnas ut så mister vi något som vi så länge varit stolt över och haft. Att få bukt med håret kan vara något som förbättrar vår självkänsla och vi känner oss mer tillfredsställd med hur vi ser ut.

Utseendet är viktigt för de flesta av oss. Visst kan det se olika ut från person till person men när det kommer till håret så kan detta vara något som vi verkligen lägger ner tid och energi på. Om man börjar bli tunnhårig så finns det idag bra hjälpmedel som kan få vårt hår att se tjockare och fylligare ut. Det kanske är under en period som man tappar mycket hår och vill att hårsvallet ska se tjockare ut. Detta har också med ålder och gener att göra, ju äldre vi blir desto större riks är det att vi bli tunnhårig.

Om det är något som påverkar till hår så kanske du ska kontakta din läkare för att undersökas för att kunna få behandling för detta. Då hår och frisyr är viktigt för oss så gäller det att vi så länge som möjligt kan få har vårt hår kvar. Om det visar sig att det inte går att göra något så kan en peruk vara det som hjälper dig med ditt utseende. Det är vanligare att män blir tunnhårig än kvinnor, även om det händer att kvinnor och blir tunnhåriga.