Vill man må bra är det viktigt att man tar hand om sig själv på ett bra sätt. Här kommer därför några hälsosamma tips som förhoppningsvis kan vara till lite nytta.

TräningMotion och träning

En av de absolut viktigaste ingredienserna i ett hälsosamt liv är rörelse. Träning hjälper inte bara till att förbättra kondition och styrka utan bidrar också till att kroppen mjukas upp, framför allt vad gäller rygg, axlar och nacke. Även yoga, massage och naprapati är två bra alternativ för att mjuka upp kroppen.

Kost

Tillsammans med rörelse är maten och det som vi stoppar i oss den viktigaste faktorn för ett hälsosamt liv och när det kommer till hälsosam mat vet nog egentligen alla vad som är bra och vad som är dåligt. I stora drag handlar det om att äta mer av det gröna och mindre av det feta och onyttiga, det vill säga mer frukt och grönsaker och mindre läsk, godis, kakor och fet mat.

RökningRökning

Röker man är detta något man definitivt bör överväga att sluta med, då rökning mer än de flesta andra saker har en negativ inverkan på hälsan. I snitt räknar man att rökning förkortar livet med ungefär tio år.