Det finns många olika former av massage. Möjligheterna finns att få helkroppsmassage, ansiktsmassage, fotmassage och mycket mer. Alla former av massage går ut på att mjuka upp musklerna för att lösa spänningar. Det finns oftast möjligheter att få massage på avkopplande spa-behandlingar.

Visst kan det kännas lite extra lyxigt att få massage och det är inte bara när man har problem med olika muskler i kroppen som det är skönt med en behandling. Det kan också vara värt att nu och då kosta på sig en helkroppsmassage för att förhindra att spänningar uppkommer. Vi beskriver lite övergripande olika former av massage som man kan unna sig i Tierp.

Vad innebär massage?

Ordet massage betyder egentligen trycka och knåda fritt översatt. Det är också det som massage går ut på. När man trycker och knådar musklerna uppstår en lokal behandling av muskulaturen som kan påskynda en läkning. Inom idrotten används ofta massage för att hjälpa musklerna återhämta sig efter hård träning. Musklerna spänner sig rejält vid hård ansträngning och det är då värdefullt att få massage för att mjuka upp och få musklerna att slappna av. Risken är annars att blodflödet hämmas. En spänd muskel kan vara orsaken till värk i muskler och genom att mjuka upp dem påskyndas också läkningen av en skada.

I orienten är det mycket vanligt med massage och många människor som reser till Thailand kostar på sig någon timmes massage. I de turkiska baden som kallas Hamam är det också vanligt med massage i olika former. Som tur är går det att få härliga behandlingar också i Tierp idag. Det finns ett antal riktigt duktiga massörer i Tierp och det kan också vara ett bra tips att ge bort en timmes massage i födelsedagspresent.