AnsiktsmassageAtt massage är skönt vet nog dom flesta men vet du hur hälsosamt det är och kanske nästan lika viktigt, varför det är hälsosamt?

Mjukar upp

På en normalviktig person utgör musklerna nästan hälften av kroppens vikt och är dess maskinrum. När arbetet är igång producerar musklerna avfallsämnen i form av koldioxid, mjölksyra och urinämnen som sedan måste ut ur kroppen vilket sker med hjälp av blodomloppet och lymfsystemet. När inte dessa hinner med och ämnena stannar kvar i musklerna blir dom trötta. Det är då vi upplever muskelstelhet och smärta. Detta är precis vad som sker när vi utsätter dom för konstant spänning som stillasittande vid skrivbordet eller under ett träningspass. Massagen hjälper till att mjuka upp musklerna och frigöra de skadliga ämnena så att de kan lämna musklerna.

Rensar ut avfall

Det är inte bara musklerna som kan innehålla dåliga ämnen utan även huden, massage brukar på grund av detta kunna jämföras med ett avloppssystem. Massagen ska precis som ett fungerande avlopp hålla det rent och hygienisk genom att föra ut allt onyttigt.  Massagen förbättrar nämligen också blodcirkulationen vilket gör att mer syre kan transporteras ut till kroppen celler och avfallsämnen kan transporteras bort. Även lymfsystemet som hjälper till med liknande saker får sig en hjälpande hand. Allt detta är även positivt för huden så får en mer hälsosam miljö.

Måendet

Massage sätter i gång produktionen av endorfiner och har en positiv inverkan på kroppens nervsystem. Detta hjälper till att bygga ett välbefinnande både direkt då massagen genomförs men även på sikt.