Rehabilitering och massage

Rehabilitering är samlingsbegrepp för alla möjliga slags aktiviteter vars syfte är att hitta det bästa möjliga sättet för en person att kunna återvända till sitt dagliga liv och få en bättre hälsa. Då rehabilitering täcker allt från det fysiologiska till det mentala, tänkte vi titta närmare på just den fysiologiska delen och hur massage kan användas i detta.

Massageterapeuter arbetar med många olika metoder för att behandla kroppens muskler och bindväv. Många olika tekniker finns tillgängliga för att behandla en rad olika besvär och kan ha som syfte att lösa ett underliggande problem eller bara lindra enklare besvär.

Massage har en påvisad effekt att kunna hjälpa till med att minska spänning i kroppen, öka blodcirkulationen, påskynda återhämtning och allmänt förbättra välmående. När det kommer till rehabilitering är det ofta kroppsskador som ligger i fokus. Det är vanligt att stelhet och spänningar uppstår i samband med dessa och medan massage i sig inte kommer att läka skadan kan det förbättra situationen under läketiden.

Som spänningar släpper kan man dock även se snabbare återhämtningar från en del åkommor, vilket är varför massage så ofta används som en del av rehabilitering av olika sorts skador.