Du som hittat in på den här sidan och denna artikel kanske, i någon grad, lider av ömmande muskler och leder, fast besluten att göra något åt detta. Massage är bra som motverkan, men ibland kan det behövas andra åtgärder för att få bukt på olika problem. Att stärka din kropp med styrketräning är ofta ett bra alternativ och i vissa fall helt avgörande om man ska kunna ta sig ur problematiken.

Medicinbollsträning

Skonsam styrketräning med medicinboll

En medicinboll är för alla de som saknar kunskapen, en boll med något som ger den litet tyngd, till exempel vatten eller sand. Normalt sett brukar bollarna på marknaden väga ungefär 1 till 11 kg, men tyngre bollar är inte omöjliga att få tag på. Vissa bollar är även utrustade med handtag eller rep och brukar då gå under begreppet “powerballs” och övningar med dessa görs genom rotationer runt kroppen, eller genom släng-liknande rörelser. Ju längre bollen befinner sig från kroppen desto tyngre blir övningen.

Medicinbollen är ett väldigt gammalt påfund och olika former av den har förekommit långt bak i historien och den räknas som ett av de äldsta redskapen för styrketräning. En stor fördel med medicinbollen, är att den enkelt kan ersätta andra redskap och det höga antal övningar som man kan utföra med den. Det är väldigt vanligt förekommande inom idrottsmedicinsk rehabilitering att träna med en medicinboll, då det är ett perfekt redskap för att stärka och underlätta samarbetet mellan dina olika muskler.

Balans och stabilitet är två ledord i sammanhanget och en viktig del av den återhämtande och uppbyggande träningen. Det är just den typen av övningar som är intressant för oss och våra läsare och på sidan dintraning.se kan ni få några konkreta tips på övningar, att utföra själva. Surfa bara in på sidan och använd sökordet “medicinboll” i sökfältet. Var alltid noga med tekniken och är ni oerfaren när det gäller träning överlag, rekommenderar vi er att rådfråga en personlig tränare eller sjukgymnast.