Grundläggande fotvård är något du ganska enkelt kan sköta själv på hemmaplan. Och det är just ämnet för denna artikel. Har du dock några mer besvärliga områden är det alltid en bra idé att åtminstone konsultera med en fotvårdsspecialist som kan ge dig tips och råd om hur du bäst sköter om dem.

1. Fotbad

Första steget för hemmakuren är att ta ett fotbad. Se bara till att du avlägsnar allt gammalt nagellack innan. Ljummet vatten och cirka 15 minuter är faktiskt allt som krävs för att mjuka upp fötterna något. Behöver du lite extra effekt kan du hälla i lite fotsalt eller olja.

2. Skrubba

Ta sedan och skrubba fötterna med en ganska grov skrubbkräm för att underlätta för filandet och låta fukt lättare tränga in i huden. Torka sedan fötterna noggrant.

3. Fila

Nu är det dags att fila fötterna och det gör du bäst med antingen en fotfil av metall eller en pimpsten. Fokusera på de hårdare delarna av fötterna. Och undvik att skära eller hyvla i eventuella förhårdnader. Låt filen göra jobbet.

4. Smörj

Avsluta sedan med att smörja in fötterna med en fet och återfuktande kräm . Det finn mycket bra alternativ på marknaden idag men som med all hudvård är det viktigt att du anpassar den efter just din huds egenskaper.