Ta hand om håret

Vår tanke med den här sajten är att ge tips på hur du kan må bättre, från insidan och ut. Vi har pratat mycket om att bli fri och motverka skador och smärta. Därför tänkte vi fokusera lite mer på utsidan och ge konkreta tips på hur du håller ditt hår i strålande skick.

Ditt hår behöver fukt för att må bra, gärna oljebaserat. Även hår som känns fett kan vara i behov av fukt. Titta gärna in hos Eco Living och läsa mer om deras hårvårdsprodukter, där kan du hitta produkter som passar din hårtyp vare sig du har torrt, fett, tunt eller lockigt hår. Vill du eftersträva samma kvalité som du ser hos kändisarna, krävs det lite nya rutiner och mer jobb:

  • Inpackning en gång i veckan – är håret väldigt torrt och frissigt kan du börja med att göra en inpackning varje gång du tvättar håret under de första veckorna. Sedan kan du trappa ned till en behandling i veckan.
  • Tvätta håret max tre gånger i veckan – det är en omställning för håret om du är van att tvätta det varje dag, första tiden kommer håret alltid att kännas fett. Men med tiden anpassar sig håret efter den nya rutiner och du tvättar inte bort alla skyddade oljor varje dag.
  • Självtorka håret – undvik att torka håret med hårfönen, värmen och luften gör håret frissigt och torrt. Det är bättre om det får själv torka.
  • Försiktig med handduk och kam – blött hår är skört, det ska inte gnuggas torrt i handduken eller borstas ut med en stålborste. Krama håret i handduken istället och använda en bredtandad plast eller träkam för att få ut tovorna.
  • Sov i uppsatt hår – har du kort hår kan du skippa den här punkten. Långt hår som gnider mot en kudde hela natten blir skört, ta för vana att fläta håret innan du går och lägger dig eller sätt åtminstone upp det i en knut eller svans.