Även om man kanske skulle kunna önska det så kan de allra flesta inte besöka en massör varje dag, det finns dock en del saker man kan göra själv som ett komplement. 

ett par färgglada sockar

Massageapparater

Även om ordet massageapparat ibland förknippas med produkter av en lite mer vuxen natur så finns det ett stort utbud av varianter som kan hjälpa dig ta hand om ömmande muskler och leder. Vilken variant som passar dig bäst är självklart individuellt vilket kan göra valet ganska svårt. Den största varianten är massagestolarna, dessa bestar har en mängd olika funktioner gömda i hela sitt och ryggytan som knådar igenom din kropp. Tänka på att dessa kan vara placerade lite olika så det bästa här är att testa sig fram för att se om den passar och är bekväm för just dig. Även portabla versioner av denna lösning finns som består av en platta man kan sätta i vilken stol eller fåtölj som helst.

Handhållna varianter är betydligt mer flexibla och kan nå till exempel vaderna vilket inte all massagestolar gör. De är även betydligt enklare att förvara.

Stödstrumpor

Så kallade stödstrumpor som sitter sitter hårdare om benen än vanliga strumpor och på det sättet hjälper med blodcirkulationen är något som blir allt med populärt. Dessa har ansetts hjälpa med allt från åderbråck till att förbättra idrottsprestationer. Om man lätt får trött ben så kan det ibland bero på just att blodcirkulationen har fått jobba lite för tungt, då kan stödstrumpor vara den den rätta lösningen och ett komplement till riktig massage. De ger dessutom hjälp hela dagen och förhindrar problemen istället för att behandla symptomen så som massage gör.

Idag finns det dessutom många olika varianter och designer av stödstrumpor så att man kan använda de i vardagen utan att skämmas.