Yogaträning är bra för kropp och själ

Du har garanterat hört talas om yoga någon gång. Om inte, så är det dags att du får upp ögonen för denna meditativa träningsform. Yoga kommer ursprungligen från Indien och är ett sätt att skapa harmoni för din kropp och ditt sinne. Det finns flera olika former av yogaträning. Du kan alltid hitta en form som passar just dig och din kropp.

Några av de mest populära yogaformerna du hittar på gymmet är Ashtangayoga och Poweryoga. Ashtanga är den svåraste och jobbigaste typen av yoga, vilket är bra för den som vill bygga muskler samt träna upp disciplinen. Poweryoga handlar mer om kondition och träning istället för meditation och avslappning. Det är lätt att förstå varför dessa är populära på gymmen, eftersom de håller sig till kroppens träning.

Yogaformer för dig som gillar avslappning

Medicinsk yoga, även kallat Mediyoga, är en yogaform som alla kan utföra oavsett hur vältränad man är. Det är en yogaform som utvecklades av Göran Boll och som kombinerar mjuka rörelser med andningsövningar. Yinyoga är en av de lugnaste och mest avslappnande yogaformerna. Här handlar det om att vila kroppen i vissa positioner, samtidigt som du försöker vara så närvarande som möjligt.

Yoga handlar mer om resan än destinationen

När du väl börjat med yoga kommer du snabbt att inse varför så många älskar denna typ av träning. Det handlar lika mycket om att hålla kroppen i trim som det handlar om att få en stund för sig själv. Det finns många butiker på nätet där du kan handla hem yogatillbehör som exempelvis mjuka mattor. Sportamore har till exempel mängder av träningsplagg för just yogautövare. Hitta en yogaform som passar just dig och börja lev ett hälsosammare liv du också. Oavsett om du tränar på gymmet, hemma på golvet eller utomhus i det fina vädret, så kommer du garanterat att märka skillnad snabbt.