Zonterapi, även kallad Reflexologi, är en alternativ behandlingsform som blivit väldigt populär och erkänd i Sverige de senaste åren. Med hjälp av zonterapi kan du komma åt och behandla många olika tillstånd och krämpor, enbart genom att arbeta med fötterna.

Zonterapi behandling

När man utövar zonterapi använder man sig av en speciell tryckteknik som man anpassar på olika punkter, zoner, på och runt fötterna. Genom zonterapi kan man fastställa olika delar i kroppen som är ur balans, som behöver stimulans för att fungera optimalt igen. Genom zonterapi kan man behandla åkommor i ett tidigt stadium och motverka större sjukdomar eller tillstånd. Man kan stimulera underaktiva områden i kroppen och samtidigt dämpa överaktiva delar för att få en helhet och en balans i hela kroppen.

När man utövar zonterapi görs detta på fötterna. Fötterna är en karta över hela vår kropp, där alla organ och kroppsdelar har sin specifika plats på foten. Genom att stimulera dessa specifika platser kan man återställa balansen, exempelvis i en värkande arm eller en underaktiv körtel.

Ett område som zonterapi visat sig ge stor inverkan är på barnlöshet. Det finns i många artiklar och forum beskrivet att zonterapi har hjälpt många kvinnor som gått i många år utan barn att bli gravida. Det är dock viktigt att känna till att zonterapin inte kan hjälpa alla, bara för att det fungerar på en person betyder det inte att det fungerar på nästa. När man börjar med zonterapi får man ofta en bättre menscykel, mer regelbunden ägglossning och menstruation. För att lära känna sin kropp när ex. ägglossningen sker är ett tips att köpa ägglossningstest för att se att det stämmer in på den tidpunkt du tror efter att du börjat med behandlingen.

Det är också bra att säga till sin zonterapeut varför man söker, vad man behöver hjälp med. Är det som tidigare exempel, barnlöshet, är det viktigt att berätta det. Barnlösheten kan bero på många olika faktorer och det är då lättare för zonterapeuten att behandla dig.